Voorwaarden

Het plaatsen van uw huisdier in ons pension wordt aanzien als acceptatie van volgende voorwaarden:


In ons hotel is het verplicht dat uw hond en kat zijn jaarlijkse vaccinaties gekregen heeft.
 • Voor de hond:
 • Parvovirose (kattenziekte), Carré (hondenziekte - jaarlijks), Hepatitis, kennelhoest (Bordetellose en Parainfluenza)(apart), Leptosirose (ziekte van Weil).
  Deze dienen tenminste 14 dagen op voorhand te zijn gegeven. De inenting mag maximaal 1 jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond niet verlopen.
  Het pension is niet verantwoordelijk bij uitbraak van kennelhoest. De gedane dierenartskosten en de aankoop van medicatie worden aan de klant doorgerekend bij een eventuele uitbraak. De vaccinatie moet de volledige verblijfsperiode dekken (1 jaar geldig). De honden die niet voldoende zijn gevaccineerd worden niet toegelaten. Een geldig vaccinatieboekje blijft in het pension tijdens het hele verblijf.
  Een kopie van het vaccinatieboekje of attest van inentingen dient 14 dagen voor het verblijf in ons bezit te zijn.
 • Voor de kat:
 • Panleucopenie (kattenziekte), Rhinotrachéite (niesziekte), Leukose (hondsdolheid).
  De vaccinatie moet de volledige verblijfsperiode dekken (1 jaar geldig). De katten die niet voldoende zijn ingeënt worden niet toegelaten. Een geldig vaccinatieboekje blijft in het pension tijdens het hele verblijf.Katten die in het pension verblijven moeten ook gechipt zijn. Klik hier voor meer informatie.
  Een kopie van het vaccinatieboekje of attest van inentingen dient 14 dagen voor het verblijf in ons bezit te zijn.
Vlooienbanden zijn niet toegelaten, het dier dient ontwormd en ontvlooid te zijn een week voordat hij wordt binnengebracht (ingeschreven in het vaccinatieboekje) met product van apotheek of dierenarts. Dieren die niet voldoende zijn ontvlooid/ontwormd (ingeschreven in het vaccinatieboekje) gaan in quarantaine en worden behandeld door de bedrijfsdierenarts waarna de kosten worden doorgerekend bij het afhalen van het dier.
Het pension is niet verantwoordelijk voor eenieder huisdier die in bewaring wordt gegegeven voor ontsnappen, ziekte, verwondingen, zwangerschap of overlijden.
Een voorschot (25%) wordt nooit terug betaald, indien de annulatie ten laatste 14 dagen op voorhand is of na onderling overleg kan de volledige som van de reservatie terug betaald worden. De meeste annulatieverzekeringen van uw geboekte reis dekken het pensionverblijf.
Bij het binnenbrengen van het dier kan het te allen tijde geweigerd worden omwille van gezondheidsredenen of agressie ten opzichte van de verzorgers. Het voorschot wordt dan terug gestort.
Indien het dier eerder dan de afgesproken data wordt afgehaald dan dient het volledige bedrag te worden betaald van het eerder afgesproken verblijf. Dieren kunnen enkel afgehaald worden tijdens de openingsuren en na onderling overleg. Wanneer het dier niet meer wordt afgehaald na datum wordt het ter beschikking gesteld van het asiel met de bijkomende kosten voor de eigenaar.
Medicamenten worden gratis toegediend indien nodig. Materiaal (speelbal, kussen,...) mag meegebracht worden, maar het pension is niet verantwoordelijk hiervoor.
Het bedrag van bijkomende kosten wordt betaald bij afhalen van het dier, de dag dat het dier wordt binnengebracht of afgehaald dient ook betaald te worden door de klant. Dieren worden niet meegegeven indien het openstaande bedrag niet volledig is vereffend.
Een verlenging van het verblijf kan enkel schriftelijk of via email na persoonlijk contact.
Als er een ziekte of verwonding wordt vastgesteld in het pension is het de verbonden dierenarts die de behandeling zal uitvoeren. Het pension is vrij om de eigenaar van het dier of de dierenarts van het dier al dan niet op de hoogte te stellen. De bijkomende kosten van de behandeling zijn ten laste van de eigenaar.
Verborgen gebreken en/of ziekte na thuiskomst van het pension kunnen nooit ten laste van de dierenarts of het pension worden gesteld. Bij overlijden van het dier kan het pension niet verantwoordelijk worden gesteld en het dier wordt na overleg overgedragen aan de dierenarts voor eventuele autopsie waarvan de eigenaar een verslag krijgt. Het pension kan in samenspraak met de dierenarts beslissen over eventueel opereren of euthanasie bij hoogdringendheid en wanneer de eigenaars niet bereikbaar zijn. De eventuele kosten zijn ten laste van de eigenaars.
Katers dienen gecastreerd te zijn vanaf 6 maand. Wij aanvaarden geen loopse teven, gelieve na te gaan via de dierenarts of de teef eventueel loops wordt tijdens het verblijf. Indien de teef loops wordt tijdens het verblijf dient de hond onmiddellijk te worden opgehaald uit quarantaine, of de hond werd vooraf een anti-loopsheidsinjectie gegeven door de dierenarts (ingeschreven in vaccinatieboekje). Dit voor de rust in het pension.
Het pension heeft het recht foto's en/of commentaar over het dier te verspreiden via sociale media tot er principieel op vraag van de eigenaars protest wordt aangeboden.
Bij de reservering dient een voorschot van 25% betaald te worden, de overgebleven 75% wordt betaald bij het binnenbrengen van het dier (bancontact mogelijk). Het voorschot dient gestort te worden op rekening BE 29 0012 8615 8564 - BNP PARIBAS FORTIS.
Indien het pension in gebreke wordt gesteld door de klant omwille van eventuele schade opgelopen tijdens het verblijf van het dier in het pension blijft de schadevergoeding te allen tijde beperkt tot het overeengekomen bedrag van het verblijf (de eventuele schade dient te worden bewezen door een dierenarts).
Indien er onvoorziene omstandigheden in of rond het pension zich plaatsvinden waardoor de opvang niet kan doorgaan zal het pension de klant verwittigen en kan het pension niet in gebreke worden gesteld wegens contractbreuk.
Bij annulatie binnen de 14 dagen voor de gereserveerde datum, wordt er 50% van het totale bedrag aangerekend. Bij annulatie binnen de 7 dagen voor de gereserveerde datum, wordt er 70% van het totale bedrag aangerekend. Bij het niet opdagen zonder annulatie zal de klant het volledige bedrag moeten betalen. Er wordt een factuur toegestuurd voor het resterende bedrag te betalen. Deze betaling dient te gebeuren binnen de 14 dagen.
Afhalen of binnenbrengen kan alleen tijdens de openingsuren of na telefonisch akkoord.
De klant heeft 7 dagen na het opmaken van de opdracht tijd om een eventuele kosteloze annulatie aan te vragen. Dit alles in overleg met het pension zelf en bij vroegboeking.
Indien de klant kiest voor ophalen/thuisbrengen van het dier is het minimum 10 EUR (5km enkele reis) en 1,50 euro per bijkomende kilometer (indien mogelijk - mits overleg).
Indien men konijnen brengt voor verblijf is het aangeraden om deze in te enten tegen myxomatose.
De honden verblijven in afzonderlijke kennels aangepast aan hun schofthoogte. Op vraag van de eigenaar kunnen de honden op de speelweide individueel of in groep.
De katten verblijven in individuele kennels en zullen afzonderlijk toegang krijgen tot de speelruimte. Op vraag van de eigenaars kunnen katten van hetzelfde gezin samen in een grote kennel ondergebracht worden.

Algemene voorwaarden

Het dierenpension zal zijn uiterste best doen om uw huisdier zo goed mogelijk te verzorgen. De klant stemt in met het ondertekenen van dit reglement dat de werking en de accommodatie voldoet aan de wensen van de klant en laat het huisdier uit vrije wil en met vertrouwen achter op afgesproken datum bij de pensionuitbater.

Hieronder kan u het volledige reglement downloaden dat u dient te ondertekenen wanneer u van onze diensten gebruik wilt maken.

Download

De Hoevepoot

Telefoon: +32(0)51400076
Email: clarisse.vanhulle@outlook.com
Website: www.clarissetielt.be

Wakkensesteenweg 63,
8700 Tielt,
België